Samsung galaxy s (i9000) + “stock” android 2.3.6

Van egy mondás miszerint a bölcs utazónak az út a fontos,  nem a megérkezés. Aki galaxy s telefont vesz vagy a fenti bölcsességet követi,  vagy csak tevedett. Jómagam a “csak tévedésből vettem ezt a …” (a … helyére tetszőleges negatív jelző behelyettesithető)  kategóriába tartozom. De ha már elindultam ezen az úton vegig járom becsülettel.

Ennyi bevezetés után térjünk a lényegre.  A Samsung telefonok frissítése nem egyszerű művelet.

A gyári út a márkaszervíz,  akikhez el kell menni,  ott kell hagyni a telefont 1 napig (a flash egy 10 perces művelet).  Ráadásul a gyári kiadott rom 2.3.3. Ez nem volt egy elfogadható dolog számomra.

Vagy marad az otthoni út,  sok utána járással,  és próbálkozással. Mivel az official rom-bol már nincs újabb,  maradt a legfrisebb,  a Samsung által gyártott,  de hivatalosan ki nem adott rom.

Én innen raktam fel ezt a rom-ot: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1102881&page=1

Eddig mindig a gyári romig ugrottam fel (2.3.3)  igaz otthon. Ezzel viszont volt egy bt kihangosítós problémám,  így előre menekültem.

Tesztelve az alapvető szolgáltatások működnek: wlan,  bt,  gps (működik de hibás a hw miatt),  tv out.
Ezek közül a főzött romokkal mindig volt valami ami nem ment,  ezért is használok “stock” romot.

Az uj rom stabil,  és most nem kovetem el azt a hibát mint az előző telepítések során.  Csak azt az appot telepitem fel,  ami kell,  és csak az első használat során.  Aki nem így jár el,  az az idő mulasaval jelentős lassulasra számíthat.

Amik jelentős újítások:
– lehet csoportokat létrehozni az ikonokból
– uj lock screen
– wlan kapcsolódás gyorsabb
– bt gps használata során nem kell bekapcsolni a belső gps-t
– nemfogadott hívás esetén végre arra a contactra ugrik aki hívott nem a legutoljára megnyitottra (vége a “szia kerestél” – “nem is” telefonoknak)

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.