Firefox add-ons

A böngészők piacán igen nagy mostanában a fluktuáció. Én továbbra is tartom magam ahhoz, hogy bár a világon a legtöbben Internet Explorert használnak, a legjobb böngésző a firefox, az IE többlet pedig csak abból adódik, hogy a világon a legtöbb embert nem érdekli mit használ.
De a firefox sem önmagában jó, hanem a hozzá telepíthető add-on-okkal.
Elég sok időt töltöttem régen a megfelelő add-on-ok kiválogatásával, gondoltam kigyűjtöm egy listába azokat amiket én jelenleg használok.
Ezek pedig:

Launchy
Adott linkeken, vagy oldalakon a jobb egérgomban feljövő menüben lesz egy launchy menüpont. Itt ki lehet választani, hogy az adott linket, vagy oldalt miben szeretnénk megnyitni. Például egy olyan oldalt ami csak IE alatt működik Internet Explorerrel, egy mp3-at winampal, stb.

AdBlock
Az oldalon található linkeket, flash objektumok töltődését lehet szűrni, url, vagy tetszőleges reguláris kifejezés alapján. Pl. ha a reklámok a
http://reklamszerver.hu/reklamok/reklam1
http://reklamszerver.hu/reklamok/reklam2
http://reklamszerver.hu/reklamok/reklam3
akkor megadjuk hogy
http://reklamszerver.hu/reklamok/*
es örülünk 😉

Sumble Upon
Egy olyan hálózat, ami a hasonló érdeklődésű felhasználók által érdekesnek mondott honlapok közül ajánl egyet, mert az lehet hogy minket is érdekel. Elég sok érdekes honlap található a segítségével.

SwitchProxyTool
Ha valaki használ proxy szervereket, többet felváltva, és unja már, hogy mindig kézzel kell beállítani, amikor egyik helyről a másikra megy, ez a megfelelő megoldás. Listába fel lehet őket venni, egy klikkel lehet váltani.

Mouse Gestures
Bizonyos funkciók elérhetők oly módon, hogy az egérrel jobb egérgomb lenyomás mellett egy alakzatot rajzolunk. Ilyen például a felfele balra előző tabra váltás, felfele jobbra következő tab, balra vonal előző oldal, jobbra vonal következő oldal, stb… A lista tetszőlegesen megadható, valamint bővíthető.

Fasterfox
Gyorsabb lesz tőlle a böngészés, valamint támogatja az oldalon lévő linkek tartalmának előre töltését (prefeching) is.

FlashGot
Az oldalon található adott link, vagy az összes link tartalmát átadja egy általunk beállított letöltés menedzser programnak. Pl. ha apache szerveren található könyvtárban lévő fájlokat szeretnénk letölteni nem kell mást tennünk mint flashgot all-ra klikkelni.

Google Notebook
Böngészés közben az oldalon található adott tartalomhoz, vagy csak úgy tudunk jegyzeteket készíteni.

Update Notifier
Ha valamilyen add-on-ból újabb verzió áll rendelkezésre, azt jelzi, valamint lehetőséget biztosít az összes frissítés letöltésére, és a firefox újraindítására is.

One Reply to “Firefox add-ons”

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.