Windows 8 saved wifi passwords

Aki gyakran használ wifi hálózatokat, azzal rendszerint megesik, hogy gyorsan felcsatlakozik valahova, és aztán a jelszó örökre a windows bugyraiban hánykolódik az idők végezetéig. És amikor laptopot/windowst/esetleg másik eszközt szeretnénk használni, jön  a kínos kérdés, hogy Te mi is volt a WIFI jelszó? Én rászoktam arra, hogy minden ilyen jellegű megadott jelszót először keepass-ba írok, majd aztán a wifi csatlakozáshoz, de ez is idő, és mint tudjuk abból nem mindig van sok.

Hamarosan remélem az egész jelszavazásnak semmi értelme nem lesz, mert egyszerűen mindenhol lesz net… De addig maradnak a jelszavak, és a hozzá kapcsolódó macera.

Ha már elmentettünk egy wifi hálózatot, sokat nem tudunk a windows-ba kezdeni vele (legalábbis a jelszavát biztos nem tudjuk megnézni), csak ha csatlakoztunk már hozzá. Ha viszont csak egy listát szeretnénk látni, jelszavakkal, érdemes megnézni a Wifi8 nevű ingyenes programot.

http://www.thewindowsclub.com/wifi-profile-manager-windows-8

Annyira új UI-t kapott a program, hogy csak na, látszik, hogy windows megszállottak írták. Bár azt az egyszerű esetet nem kezeli le, hogy ha meg van nyitva egy kapcsolat tulajdonsága, akkor egy új kapcsolat tulajdonság megnyitása során a jelszó is frissüljön (az előző kapcsolatét mutatja tovább), de ezt a részét nem nagyon érdemes használni, ki lehet exportálni a kapcsolatok listáját jelszavakkal xml-be, és ez a legnagyobb királyság, ami elfelejtett wifi jelszavakkal történhet.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.