Windows 10 – disable automatic updates

A 10 számú windows esetében a fejlesztők szó szerint értelmezték az automatikus frissítések funkciót. Ugyanis ezen windows verzió óta a frissítések letöltése tényleg felhasználói interakció nélkül (automatikusan) történik. Ezzel egy kábelen lógó asztali gép esetén nincs is baj, de elég kellemetlen meglepetés érheti az embert, amikor a windows öntudatára ébred, és a legfontosabb feladatának a frissítések letöltését tekinti. Mondjuk mobilneten, egy megbeszélés közepén, amikor nagyon kellene egy dokumentum, ami a felhőben van…

A Microsoft által javasolt pol-korrekt megoldás az lenne, hogy minden ilyen jellegű wifi kapcsolat esetén állítsuk be, hogy Metered connection-ről van szó, de nekem semmi kedvem ezt átvezetni az összes elmentett wifi kapcsolatomon, valamint minden új kapcsolatkor, kapcsolódás után, külön. Amúgy sem szerencsés, ha az operációs rendszer akkor töltöget amikor csak kedve támad. Én úgy gondolom, hogy azt csak a felhasználó tudja, mikor nem zavarja, hogy a windows berántja a rendelkezésre álló sávszélességet.

Az automatikus frissítés letöltés kikapcsolására van mód, és jó leírás is:

http://www.thewindowsclub.com/make-windows-10-notify-you-before-downloading-or-installing-windows-updates

Sokat hozzátenni nem is tudok, talán csak annyit, hogy nekem a 2 érték nem működött, az 5 viszont igen, így érdemes azzal próbálkozni elsőre.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.