Effect chain

Van az a mondás, hogy embert barátjáról, gitárost setupjáról…
Hát íme az enyém.

Az effekt loop szívét, egy Lehle 3in1 kapcsoló pedál képezi, ez szolgál a váltásra a két (3) effektkör között.
Az első kör az erősítő reverb csatornájába kötött, enyhén úsztatott hang, amit egy kicsit teltebbé, kiemeltebbé tesz a TubeScreamer.
A második kör, pedig egy FuzzFactory által erősen torzított, Dunlop Wah effekten keresztül az erősítő tiszta csatornájába kötött (a nem erősített bemenetbe, mert a fuzz elég hangos tud lenni) sor, a szólóknak, vagy a kiemelt részeknek.
Mindkét kör keresztülmegy ugyanazon a DD-9-es Delay uniton, így elég egy helyen beállítani a kívánt Delay effektet.
Ami érdekesebb, hogy a második körbe opcionálisan bekapcsolható (C kapcsoló) az EMU 1616, Cubase SX Studio, és ez által a VST effektek egész sora. A külön kapcsolás több dolog miatt is hasznos. Ha valami nem jó, az EMU helyett szól a fuzz és a wah. Szintén ez történik, ha valami hardver, szoftver probléma adódna (de nem nagyon adódik szerencsére).
Az effektek paramétereit a Novation Remote Zero SL által lehet állítani, ami nagyon gyorsan a szívembe lopta magát, de terveim szerint ezt egy későbbi postban még jobban kifejtem, pontosan miért is. A midi kontrol egységhez csatlakozik a Boss volume pedálja, de itt, mint midi exp pedál (ezt is tudja ugyanis), Volume pedálnak kicsit zajos, midi exp pedálnak tökéletes (kevés robosztusabb midi exp pedált láttam eddig). Ezzel lehet az effektek azon paraméterét állítani amit játék alatt is gyakran módosítani szeretnék.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.