Firefox add-ons for developers

Előző postban szó esett az általam hasznosnak ítélt, a böngészést segítő add-on-okról. Ha valaki olyan szerencsétlen helyzetben van, hogy nem csak néznie kell a honlapokat, hanem csinálni is, akkor az alábbi add-on-ok nagyban meg tudják könnyíteni a dolgát:

Dom Inspector
Mint web fejlesztők tudjuk, hogy a Dom nem más mint a Document Object Model, ami a web oldalon található összes dolgot egy szép nagy fába rendezi. Ez tekinthető itt meg, a lapot alkotó elemek részletes tulajdonságaival.

InspectThis
Ha egy adott dolog tulajdonságaira vagyunk kíváncsiak a lapon, akkor bizonyos helyzetekben (mindig) elég macerás kikeresni a dolgot a Dom Inspector-ból. Az add-on telepítése után az előugró menüben lesz egy InspectThis elem is, amilyen lapelem felett a menüt nyitottuk, megnyílik a dom inspector és mutatja azt az elemet.

WebDeveloper
Különböző, a fejlesztést segítő, a firefox működését befolyásoló funkció gyűjtemény. Ki lehet vele kapcsolni a böngésző cache-t, pixel pontosra lehet állítani a böngészőablak méretét, klikkelésre lehet validáltatni a honlap tartalmát, a tábláknál a cellákat lehet outline-olni (ez az egyik leghasznosabb funkció), stb.

FireBug
JavaScipt debugger, és ezen felül még rengeteg dolgot támogató eszköz. Aki nem hiszi járjon utána 🙂

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.