Scarlett upgrade

Ilyen volt:
Scarlett2i2

Ilyen lett:

focusrite_Scarlett_6i6_front

Hozzáértőknek feltűnhet, hogy az új kép sokkal profibb, hisz míg a régin csak egy vézna kis árnyék van, az új képen frankó tükröződés. Amikor ezt megláttam, tudtam, hogy a sorsom megpecsételődött. Egyszerűen kell.

Persze vannak még különbségek, amik a képen nem látszanak elsőre. Pl. míg a 2i2 usbről működött, a 6i6-nak már dedikált tápegységre van szüksége. Ez lehetne hátrány is, de mint tudjuk, ha valaminek külön táp kell, akkor az csak egyet jelenthet: sokat fogyaszt. És ha csak nem rontottak el valamit nagyon a Focusrite főhadiszállásán, akkor reménykedhetünk benne, hogy ez a valami gyorsabb is lesz ezáltal és nem csak olvasztjuk vele a jégsapkákat, mert megtehetjük (segítek: nem hibáztak, gyorsabb lett).

Fontos apróság továbbá, hogy van hozzá MixControl is végre (hello pfl, hello loopback). Az igazat megvallva azt hittem, hogy ez alap, amíg egy kedves angol úriember fel nem világosított, hogy rosszul hiszem. Persze ahogy a mondás tartja, olcsó hangkártyának ne nézd a MixControlját. Sajnos még a 6i6 mixere is fapad a Liquid Saffire 56 mixeréhez képest de ennek legalább van.

És hát a hangja… Szóval a teszt biztos jól sikerült volna, ha nem akadok el az első sound check videónál:

http://vimeo.com/63173106

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.